S E   Î N C A R C Ă
Piese universale

Cauta piese auto dupa cod piesa sau denumire produs

Cos de cumparaturi

Mai comanda produse in valoare de 500 Lei si beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT!

Nu aveti produse in cos!

Far pentru viraj/repere: Piese auto: OPEL

 Istoria marcii OPEL

 Adam OPEL AG este o companie germană de producție auto cu sediul central situat în orasul Rüsselsheim (Germania).  Opel este o marcă auto germană cu o istorie îndelungată și o prezență semnificativă pe piața europeană. Principala ocupație constă în producția de mașini și monovolume.

Dacă vă aprofundați în istorie, emblema Opel a fost schimbata de foarte multe ori. Prima emblemă a fost o insignă cu două majuscule ale creatorului: litera aurie „A” se încadrează în litera roșie „O”. Ea a apărut încă de la începutul creării unei companii de mașini de cusut de către Opel. Post după schimbări masive de-a lungul anilor, chiar și în 1964, a fost dezvoltat designul grafic al fulgerului, care este acum logo-ul companiei.

Emblema în sine constă dintr-un cerc de culoare argintie în interiorul căruia există un fulger orizontal de aceeași schemă de culori. Fulgerul în sine este un simbol al vitezei. Acest simbol este folosit în onoarea modelului Opel Blitz lansat.

Fondarea: Compania Opel a fost fondată în 1862 de către Adam Opel în orașul Rüsselsheim din Germania. În primii ani, compania se concentra pe producția de mașini de cusut și biciclete.

Primele vehicule: Opel a produs prima sa mașină cu motor în 1899, numită Opel-Patent-Motorwagen "System Lutzmann". Aceasta a fost una dintre primele automobile fabricate în Germania.

Dezvoltarea vehiculelor cu motoare cu ardere internă: Opel a continuat să inoveze și să dezvolte vehicule cu motoare cu ardere internă în prima jumătate a secolului al XX-lea. În anii 1930, Opel a produs mașini precum Opel Olympia și Opel Kadett. 

Anii 80 se caracterizează prin lansarea noilor Corsa A, Cabrio și Omega de dimensiuni mici, cu date tehnice destul de bune, iar modelele vechi au fost și ele modernizate. A fost lansat și modelul Arsona, similar ca design cu Kadett, cu tracțiune spate. Kadett E reproiectat a câștigat premiul pentru Mașina europeană a anului în 1984, datorită performanțelor sale excelente. Sfârșitul anilor 80 este caracterizat de lansarea lui Vectra A, care a înlocuit-o pe Ascona. Au existat două variante ale caroseriei - hatchback și sedan.

Opel Calibra a debutat la începutul anilor '90. Având un corp coupe, acesta a fost echipat cu o unitate de putere de la Vectra, precum și un șasiu de la acest model a servit ca bază pentru creație.

Perioada postbelică: După cel de-Al Doilea Război Mondial, Opel a devenit o filială a companiei americane General Motors (GM) și a început să producă modele precum Opel Rekord și Opel Kapitän.

Inovații și design: Opel a fost recunoscută pentru inovații în domeniul design-ului auto și tehnologiei. Un exemplu notabil a fost introducerea modelului Opel GT în anii 1960, care a devenit un simbol al design-ului sportiv.

Opel în lume: Opel a devenit o marcă cunoscută în întreaga lume și a avut fabrici și operațiuni în diverse țări, inclusiv în Europa și America de Sud.

Anii recenti: În 2017, General Motors a vândut marca Opel către grupul francez PSA (Peugeot-Citroën), ceea ce a dus la o nouă direcție pentru Opel sub conducerea PSA. În 2021, grupul Stellantis a fost format din fuziunea PSA cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), inclusiv mărcile Opel și Vauxhall. PSA (Peugeot Société Anonyme), care a devenit Stellantis, unul dintre cei mai mari producători auto din lume.

Astfel, Opel are o istorie lungă și diversificată în industria auto, marcând evoluții semnificative în design și tehnologie pe parcursul secolului XX și în secolul XXI.

Evoluția actuală: Odată cu achiziția de către PSA și formarea grupului Stellantis în 2021, Opel a continuat să-și dezvolte gamele de vehicule pentru a corespunde cerințelor de mobilitate moderne, inclusiv vehicule electrice și hibride. Opel a menținut reputația sa pentru siguranță și tehnologie în mașini.

Este important de menționat că, de-a lungul istoriei sale, Opel a oferit o varietate de modele pentru diverse piețe și categorii de clienți. Opel a fost și este o marcă cunoscută pentru a oferi mașini accesibile, fiabile și bine construite pe piața europeană.

  Piese auto OPEL Originale

 Ai nevoie de piese auto pentru OPEL calitative si la preturi decente? Te putem ajuta sa iti furnizam piese auto OPEL originale precum si piese auto OPEL aftermarket la cel mai bun raport calitate-pret din piata auto din Romania pentru ca avem o experienta de 17 ani in domeniul identificarii si vanzarii pieselor auto de schimb si colaboram cu cei mai buni si seriosi furnizori de piese auto din tara si din Europa.

Pe site-ul nostru PieseMania.ro vei gasi catalogul de piese auto OPEL care contine o mare selecție de piese auto originale si aftermarket de înaltă calitate la prețuri competitive provenind de la cei mai consacrati producatori de piese auto precum MANN-FILTER, Knecht, Ina, Contitech, Hepu, Sachs, Luk, Fag, Valea, Kayaba (Kyb), ATE, TRW, Febi Bilstein si multi, multi alti producatori de top.

Pentru ca masina ta sa se pastreze in cea mai buna forma de functionare are nevoie anual de revizie, adica schimb de filtre si ulei OPEL si la un anumit numar de kilometri si in functie de uzura de placute frana OPEL, discuri frana OPEL, kit distributie OPEL, pompa apa OPEL, kit ambreiaj OPEL, amortizoare fata / spate OPEL sau orice alta piesa auto ai nevoie pt masina ta.

Iti recomandam sa faci o constatare intr-un service auto inainte de a comanda piesele auto pentru masina ta pentru a sti cat mai exact ce piese auto de schimb OPEL ai nevoie.

Dupa ce ai facut constatarea acceseaza catalogul de piese auto OPEL si intra si comanda online piese auto OPEL originale si aftermarket la preturi mici. Dupa plaserea comenzii nu iti face griji pentru ca de aici ne ocupam noi si vom face verificare dupa serie sasiu pentru fiecare piesa din comanda sa ne asiguram ca este compatibila cu masina ta. Daca nu te descurci sa plasezi comanda online ne poti suna la numarul pentru comenzi: 0750441487 si iti vom prelua comanda telefonic.

Pentru a nu sta prea mult cu masina blocata avem livrare rapida in 24H in tara prin curier sau daca esti din Bucuresti poti ridica personal comanda din magazin la 2-3 ore dupa plasare dupa ce un consilier te va anunta telefonic ca a ajuns in magazin.

Pentru fiecare piesa sau accesorii vei primi factura si garantie iar in cazul in care te razgandesti sau vreo piesa nu se potriveste ai posibilitatea de retur in 30 zile.

Pentru a vedea gama completa de piese auto OPEL selecteaza de mai sus modelul si motorizarea potrivita si alegeti piesele de care ai nevoie.