S E   Î N C A R C Ă
Piese universale

Cauta piese auto dupa cod piesa sau denumire produs

Cos de cumparaturi

Mai comanda produse in valoare de 500 Lei si beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT!

Nu aveti produse in cos!

In intervalul 18.07.2024 - 01.08.2024 suntem în concediu de odihna iar magazinul va fi inchis. Toate comenzile și cererile de oferta plasate in intervalul acesta vor fi procesate începând din data de 01.08.2024. Vă mulțumim.

  Kitul de distribuție la un autovehicul este un ansamblu de piese esențiale care asigură funcționarea corectă a sistemului de distribuție al motorului. Acest sistem are rolul de a coordona mișcarea pistoanelor și a supapelor din motor pentru a asigura arderea corectă a amestecului de carburant și aer. Un kit de distribuție include următoarele componente:

- Curea de distribuție: Aceasta este o bandă din material cauciucat sau cauciuc sintetic cu dinți care se potriveșc perfect cu roțile dințate ale arborelui cotit și ale arborelui cu came (arborele cu came controlează mișcarea supapelor). Cureaua de distribuție este cea care asigură transferul corect al mișcării dintre aceste componente.

- Rola de tensionare: Aceasta rola se montează în sistem pentru a menține tensiunea optimă a curelei de distribuție, astfel încât să nu alunece sau să se întindă în timpul funcționării motorului.

- Rola de ghidare: Acesta rola de asemenea, menține cureaua de distribuție în poziția corectă și previne alunecarea de pe arborele cu came sau arborele cotit.

- Pompa de apă: Multe kit-uri de distribuție includ și pompa de apă deoarece aceasta este adesea situată în apropierea curelei de distribuție și trebuie înlocuită în același timp pentru a evita problemele ulterioare.

- Garnituri, șuruburi și alte accesorii: Kit-urile de distribuție pot conține de asemenea garnituri, șuruburi și alte accesorii necesare pentru montajul corect al componentelor.

În general kitul de distribuție trebuie înlocuit la intervale specifice recomandate de producătorul autovehiculului. Aceste intervale variază în funcție de modelul și motorul vehiculului, dar înlocuirea regulată a kitului de distribuție este esențială pentru a preveni defectarea acestuia, care poate duce la avarii costisitoare ale motorului. Dacă nu aveți experiență în înlocuirea kitului de distribuție, este recomandabil să apelați la un mecanic profesionist pentru a efectua această operațiune, deoarece este o lucrare complexă și precisă.