S E   Î N C A R C Ă
Piese universale

Cauta piese auto dupa cod piesa sau denumire produs

Cos de cumparaturi

Mai comanda produse in valoare de 500 Lei si beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT!

Nu aveti produse in cos!

In intervalul 18.07.2024 - 01.08.2024 suntem în concediu de odihna iar magazinul va fi inchis. Toate comenzile și cererile de oferta plasate in intervalul acesta vor fi procesate începând din data de 01.08.2024. Vă mulțumim.

FILTRU AER

- Filtru aer - Filtrul de aer pentru un autovehicul este o componentă importantă a sistemului de admisie a aerului. Filtrul de aer are rolul de a filtra aerul care intră în motor pentru a asigura o ardere curată și eficientă a amestecului de carburant și aer, reducând astfel emisiile nedorite și protejând motorul împotriva impurităților. 

Înlocuirea filtrului de aer: Este important să înlocuiți filtrul de aer conform recomandărilor producătorului și în funcție de condițiile de utilizare. În general, se recomandă înlocuirea sa la fiecare 10.000 - 12.000 km sau la 12 luni, dar aceste valori pot varia în funcție de modelul vehiculului, de condițiile de condus, de gradul de poluare din aer din zona in care functioneaza masina.

Tipuri de filtre de aer:

- Filtru de hârtie: Acestea sunt cele mai comune și economice tipuri de filtre de aer, sunt realizate din hârtie specială pliată care captează particulele de praf și impuritățile din aer.

- Filtru de bumbac (filtru aer sport): Aceste filtre de aer sunt reutilizabile și pot fi spălate și reutilizate după curățare. Sunt adesea folosite în aplicații de performanță. Filtrele de aer din bumbac oferă o mai bună circulație a aerului, dar necesită întreținere regulată și pot fi mai scumpe. Filtrul de aer din bumbac poate fi reutilizat, dar trebuie curățat și lubrifiat la intervale regulate.

Importanța înlocuirii: Neglijarea înlocuirii sau curățării filtrelor de aer poate duce la o scădere a performanței motorului, la creșterea consumului de combustibil și la daune la motor. Este recomandat să folosiți filtre de aer de la producători consacrati cum ar fi filtru aer Original, filtru aer MANN, filtru aer KNECHT / MAHLE, filtru aer HENGHST, filtru aer SOFIMA, filtru aer BOSCH, filtru aer sport K&N.

Este important să verificați și să înlocuiți sau să curățați filtrul de aer conform recomandărilor producătorului mașinii. Un filtru de aer curat și funcțional poate îmbunătăți eficiența combustibilului, performanța motorului și durabilitatea acestuia. De asemenea poate contribui la reducerea emisiilor de poluare și la menținerea unui mediu închis mai curat în habitaclu.

Este important să urmați instrucțiunile producătorului vehiculului și să respectați programul de întreținere pentru a asigura buna funcționare a motorului și pentru a prelungi durata de viață a acestuia. Neglijarea înlocuirii sau curățării filtrelor auto poate duce la scăderea performanței motorului și poate avea un impact negativ asupra consumului de combustibil și emisiilor de noxe.