S E   Î N C A R C Ă
Piese universale

Cauta piese auto dupa cod piesa sau denumire produs

Cos de cumparaturi

Mai comanda produse in valoare de 500 Lei si beneficiezi de TRANSPORT GRATUIT!

Nu aveti produse in cos!

In intervalul 18.07.2024 - 01.08.2024 suntem în concediu de odihna iar magazinul va fi inchis. Toate comenzile și cererile de oferta plasate in intervalul acesta vor fi procesate începând din data de 01.08.2024. Vă mulțumim.

FILTRU DE POLEN sau FILTRU DE AER HABITACLU

 Filtru de polen sau filtru habitaclu -  Filtrul de polen cunoscut și sub numele de filtru de aer habitaclu sau filtru de cabină este o piesa importanta a sistemului de ventilație a unei mașini. Filtrul de polen are rolul de a curăța aerul care intră în habitaclu sau în spațiul interior, eliminând particulele de praf, polen, bacterii, mirosuri neplăcute și alte impurități. Este proiectat pentru a asigura un aer curat și sănătos în interiorul mașinii.

Tipuri de filtre de polen:

- Filtru de polen cu particule:  Acestea sunt filtre de polen care pot reține particule de praf, polen și alte impurități din aer. Ele sunt eficiente în îmbunătățirea calității aerului și pot ajuta la reducerea alergiilor.

- Filtru de polen cu carbon :  Acest tip de filtru de polen include cărbune activ, care poate absorbi mirosurile și gazele neplăcute din aer. Aceste filtre de habitaclu sunt eficiente în eliminarea mirosurilor de fum, poluare și alte mirosuri nedorite.

- Filtru HEPA (High-Efficiency Particulate Air): Filtrele HEPA sunt cele mai eficiente în reținerea particulelor foarte mici, inclusiv alergeni și bacterii.

Importanta filtrului de polen:

- Sănătatea: Filtrul de polen contribuie la reducerea particulelor nocive din aer, precum polenul, bacteriile sau particulele de praf, ceea ce poate îmbunătăți calitatea aerului și poate proteja sănătatea pasagerilor.

- Confortul: Eliminarea mirosurilor neplăcute din habitaclu sau din spațiul interior face călătoria în mașină mai plăcută.

- Funcționarea sistemului de ventilație: Filtrele de polen pot prelungi durata de viață a sistemului de ventilație, reducând obstrucția acestuia cu particulele de praf sau murdăria.

Intervalul de înlocuire a filtrului de polen poate varia în funcție de tipul de filtru și de condițiile de utilizare. De obicei, se recomandă înlocuirea acestuia la fiecare 10.000 de km sau cel puțin o dată pe an.

Pentru a afla cum se înlocuiește filtrul de polen, consultați manualul mașinii sau documentația de service. Înlocuirea regulată a filtrului de habitaclu va contribui la menținerea unui aer curat și proaspăt în interiorul mașinii, precum și la prelungirea duratei de viață a sistemului de ventilație. De asemenea, va ajuta la reducerea disconfortului cauzat de mirosurile neplăcute și la îmbunătățirea calității aerului pentru pasageri.